Nenadu Popoviću ogromno priznanje stranke Jedinstvena Rusija

Nenadu Popoviću ogromno priznanje stranke Jedinstvena Rusija

Lider i osnivač Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović izabran je za člana komiteta na Međunarodnom forumu „Za slobodu nacija“ koji se  održava u Moskvi u organizaciji stranke Jedinstvena Rusija.
Lider Jedinstvene Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da je novi član tog odbora postao predsednik SNP-a Nenad Popović.
Popović je  zajedno sa zamenikom predsednika partijske komisije za međunarodna pitanja Andrejem Klimovim predsedavao jednom od panel diskusija na Prvom Međunarodnom forumu pristalica borbe protiv savremenih praksi kolonijalizma, uz učešće više od 50 zemalja.

Nenad Popović u odboru Međunarodnog foruma 'Za slobodu nacija' stranke Jedinstvena Rusija
Andrej Čusovljanov/SNP

Prvi međunarodni forum Jedinstvene Rusije „Za slobodu nacija“ okupio je više od 400 predstavnika političkih snaga i organizacija iz Azije, Afrike, Latinske Amerike, Bliskog Istoka, Evrope i Zajednice nezavisnih država, koja okuplja nekoliko zemalja nekada u sastavu Sovjetskog saveza.

Učesnici foruma imali su priliku da se sastanu sa Medvedevim, sekretarom Generalnog saveta Andrejem Turčakom, zamenikom predsednika partijske komisije za međunarodna pitanja Andrejem Klimovim i zamenikom ministra spoljnih poslova Sergejem Ivanovim.

Prema rečima predsednika Jedinstvene Rusije Dmitrija Medvedeva, partija će sastanak stalnog komiteta foruma „Za slobodu nacija“ održati u julu u Vladivostoku, i sastanci stalnog komiteta će biti ubuduće svake druge godine.
Taj sastanak će se poklopiti sa međupartijskom konferencijom BRIKS-a, koju Jedinstvena Rusija planira da organizuje u okviru ruskog predsedavanja tom organizacijom.

M R

Оставите одговор