Održana prva redovna sednica Štaba za vanredne situacije grada Šapca

Održana prva redovna sednica Štaba za vanredne situacije grada Šapca

Izvor fotografije: https://sabac.rs/

 

Danas je održana prva redovna sednica Štaba za vanredne situacije grada Šapca, na kojoj je usvojena preporuka za ukidanje vanredne situacije izazvane epidemijom virusa KOVID-19 i preporuka za ukidanje vanredne situacije izazvane poplavama. Tokom jula zabeleženo je samo 5 slučajeva obolelih od virusa KOVID-19 i nijedna osoba nije hospitalizovana zbog simptoma virusa, te je odluka za ukidanje vanredne situacije jednoglasno izglasana.

Komandant Štaba dr Aleksandar Pajić istakao je da je na teritoriji grada Šapca trenutno stabilna hidrološka situacija, te da se stanje u 23 mesne zajednice, u kojima je uvedena vanredna situacija, smirilo i da nema potrebe za daljim angažovanjem Štaba za vanredne situacije, niti drugih privrednih subjekata.

Na sednici su još usvojeni Izveštaj o radu Štaba za 2022. godinu, Plan rada Štaba za 2023. godinu, novi Poslovnik o radu Štaba za vanredne situacije grada Šapca, Izveštaj o požarima na otvorenom i šumskim požarima sa predlogom o preventivnim merama za 2023. godinu, kao i Izveštaj o stanju sistema za javno uzbunjivanje na teritoriji grada Šapca. Razmatrani su predlog Operativnog plana odbrane od poplava voda II reda na teritoriji grada Šapca za 2023. godinu i Predlog mera i radova za smanjenje rizika od poplava na vodotokovima II reda.

M R

Оставите одговор