Počele pripreme za malu maturu u Loznici

Počele pripreme za malu maturu u Loznici

Prethodne sedmice, tradicionalno, u Omladinskom centru u Loznici, počele su pripreme za završni ispit osnovnih škola. Ovogodišnji ciklus priprema započet je sa generacijom učenika koji su rodjeni 2008. godine. Osmaci su podeljeni u nekoliko grupa sa kojima rade nastavnici srpskog jezika i matematike, a pripremna nastava je prilagodjena nastavi koja se odvija u školskim ustanovama.

Početkom protekle sedmice decu je, na nastavi, posetio pomoćnik gradonačelnika Loznice, Ljubinko Djokić. Gospodin Djokić je svima poželeo uspešan rad i istakao da je pripremna nastava korisna iz dva razloga: prvo, zato što će osmaci proširiti fond stečenog znanja, što će im omogućiti da ostvare više bodova na završnom ispitu i upišu željenu srednju školu; a sa druge strane, dolaskom na nastavu, koja se finansira iz budžeta grada, uštedeće deo novca koji bi, u svakoj drugoj situaciji, izdvojili iz porodičnog budžeta.

Pripreme za polaganje male mature u Omladinskom centru se sprovode od 2013. godine i dosada je pripreme pohadjalo oko dve hiljade osmaka.

M R

Оставите одговор