Prva dama posetila rodnu Loznicu

Prva dama posetila rodnu Loznicu
Tamara Vučić, prva dama Srbije, pod čijim pokroviteljstvom se izvodi projekat „Sa Mozzartom na krilima muzike”, i predsednica Skupštine Loznice Milena Manojlović Knežević, otvorile su sinoć u Vukovom domu kulture koncert pijaniste Stefana Đokovića. Gospodja Vučić se zahvalila publici što se okupila u tolikom broju i naglasila da je posebno uzbuđena što se posle toliko godina nalazi na sceni Doma kulture „Vuk Karadžić” u svom rodnom gradu.
Uvod u muzičko veče, izvođenjem kompozicije Karla Boma „Galop“, priredila je Anja Antić, učenica trećeg razreda osnovne muzičke škole „Vuk Karadžić“ u Loznici.
U programu je nastupio i kvartet „Uvertira“ iz Loznice, koji čine 4 dame  –Danijela, Mina, Aleksandra i Milica, diplomirani muzički izvođači, profesori i uspešni muzički pedagozi.
U nastavku, publika je uživala u klavirskim kompozicijama i raskošnom talentu pijaniste Stefana Đokovića.
Stefan Đoković je istakao da pored humanitarnog karaktera, projekat ima za ideju popularizaciju klasične muzike i da je brojna publika koja ih je dočekala, samo potvrda kolika je potreba za ovakvim kulturnim događajima. Stefan je izvodio dela poznatih kompozitora Franca Šuberta, Frederika Šopena i Franca Lista.
U narednim mesecima, muzički karavan posetiće još 10 gradova širom naše zemlje. Prva stanica bio je Beograd, zatim Loznica, a potom slede Niš, Valjevo, Kragujevac, Kraljevo, Zaječar, Vrnjačka Banja, Subotica, Priboj, Kosovska Mitrovica i velika završnica u Novom Sadu.

M R

Оставите одговор