„Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske”

„Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske”

U okviru projekta „Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske”, mališani iz Republike Srpske dočekali su danas 550 vršnjaka sa Kosova i Metohije u etno-selu „Stanišić”.  Deca iz različitih krajeva južne srpske pokrajine boraviće 7 dana kod porodica svojih vršnjaka u Banjaluci, Bijeljini, Prijedoru, Čelincu, Brodu, Brčkom, Vlasenici…

Svima prisutnima, ovom prilikom, obratio se predsednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, Milorad Arlov. Gospodin Arlov je istakao da Srbi u Republici Srpskoj brinu za svoj narod na Kosovu i Metohiji, te da je ovaj projekat dokaz njihove istinske podrške i prijateljstva i podsetio da će sutra, u Andrićgradu biti dočekano još oko 250-oro dece. Mališani sa Kosova i Metohije provešće narednih 7 dana sa svojim vršnjacima i uživaće u slobodi, koju trenutno nemaju u svom rodnom kraju, poručio je Arlov.

Projekat „Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske” realizuje se od 2012. godine i za to vreme je više od 6.000 srpske dece boravilo u 37 lokalnih zajednica Republike Srpske, u pratnji više od oko 600 prosvetnih radnika.

M R

Оставите одговор