Kikanović na putu prema Sofiji

Kikanović na putu prema Sofiji

Aleksandar Kikanović, loznički ultramaratonac, krupnim koracima hita prema prestonici Bugarske. Na humanitarni maraton, koji ovoga puta trči za trogodišnjeg Kostu Leševića, Kikanović je krenuo 28. maja. Loznički humanitarac ističe da ga u svakom mestu kroz koje prolazi sačeka neko od predstavnika sportskih saveza ili neko od čelnika tog mesta, te da svuda ima obezbedjeno sve što mu je potrebno kako bi ispunio svoj plemeniti cilj.

Na predlog ambasadora Srbije u Bugarskoj Željka Jovića, Kikanović će u Sofiju stići u petak, 16. juna, kako bi mogao biti počasni gost na utakmici Bugarska-Srbija, koja će biti odigrana u Razgradu, 20. juna. Za ovaj ultramaraton, Aleksandar je dobio podršku Opštine Krupanj, kao i blagoslov Manastira Hilandar.

Malom Kosti Leševiću dijagnostikovana je atrofija malog mozga i redukcija volumena supratentorijalne bele mase i za njegovo lečenje, u zemlji i inostranstvu, potrebno je 27, 6 miliona dinara.

Skupljanje sredstava za lečenje trogodišnjeg dečaka podržava fondacija „Budi human”, tako da svako ko želi da pomogne malom Kosti može da pošalje SMS poruku sa upisanim 1331 na broj 3030, cena poruke je 200 dinara.

M R

Оставите одговор