Loznica u Srpskoj ligi, ali nada ipak postoji

Loznica u Srpskoj ligi, ali nada ipak postoji

Ubedljivom pobedom nad Zlatiborom (5:1), u poslednjem meču prvoligaškog karavana, fudbaleri Loznice obezbedili su 13. mesto na tabeli, prvo ispod crte putnika u Srpsku ligu. Strelci za domaću ekipu bili su: Vićentijević (2), Damjanović (1), Ivanović (1) i kapiten Komarčević (1), dok je jedini pogodak za goste postigao je Zoran Karac.

Ova utakmica se igrala u Šapcu na stadionu Mačve. Dan ranije utakmica nije mogla da se odigra u Klupcima zbog nevremena koje je pogodilo Loznicu.

Veliku počast treba odati kapitenu Loznice, Dragiši Komarčeviću i glavnom treneru, Aleksandru Janjiću, koji su, ove sezone, pokazali veliku ljubav i odanost klubu, te u teškim vremenima, svojim ponašanjem i željom za pobedom, davali primer ostalima. Komarčević je kao pravi uzor i kapiten, ponosno vodio svoje igrače u svaku bitku za bodove. Janjić je klub stavio ispred svog ličnog zadovoljstva i u trenutku, kada je mogao da uživa sa svojom porodicom u Engleskoj, prihvatio je gotovo nemoguć zadatak i uložio veliki trud i svaku emociju da bi taj zadatak ostvario.

Ovo je poslednja utakmica koju je Loznica igrala van svog stadiona, jer od naredne sezone se zeleno-beli, posle dve godine, vraćaju na novoizgradjeni „Lagator“.

Lozničani se ipak nadaju da bi neko od prvoligaša, usled finansijskih i organizacionih poteškoća mogao da odustane od takmičenja u Prvoj ligi Srbije, tako da bi se na novom „Lagatoru“ mogao igrati prvoligaški fudbal naredne sezone.

M R

Оставите одговор