Ministar sporta u poseti Loznici i Šapcu

Ministar sporta u poseti Loznici i Šapcu

Ministar omladine i sporta Zoran Gajić nedavno je posetio Loznicu i Šabac. Gospodin Gajić je najpre razgovarao sa gradonačelnikom Loznice i predstavnicima opština Krupanj, Ljubovija i Mali Zvornik, a potom i sa gradonačelnikom Šapca, predstavnicima opština Koceljeva, Vladimirci i Bogatić i načelnikom Mačvanskog okruga. Ministar je, gradonačelnicima i čelnicima opština, saopštio da su na zajedničkoj strani, te da je njihov zadatak da lociraju probleme u srpskom sport i da kreiraju jedan integralni pristup, koji će u mnogo čemu doprineti razvoja sporta u Srbiji, a ne samo što se tiče osvajanja medalja i pehara, i rešiti postojeće probleme. Ministar Gajić je nakon sastanaka, obišao značajnije sportske objekte u Loznici i Šapcu, i istakao da nema mnogo gradova u Srbiji koji toliko vode računa o sportu.

Gradonačelnik Loznice, gospodin Vidoje Petrović najavio je ubrzaniji razvoj sportskog turizma, podsećajući da će Loznica na jednoj lokaciji imati gradski stadion, sportsku halu „Lagator” i olimpijski bazen, a završena je i prva faza radova na izgradnji atletskog stadiona, te da će Lozničani uskoro dobiti i sportskog  inspektora.

Dr Aleksandar Pajić, gradonačelnik Šapca, osvrnuo se na postignute rezultate grada u oblasti sporta u prethodnoj godini. Uradjeni su sportski tereni u nekoliko osnovnih i srednjih škola, završeni radovi na izgradnji kompleksa otvorenih bazena, te da je Sportska hala „Zorka” potpuno isplaćena iz gradskog budžeta i da je sada u vlasništvu grada Šapca.

M R

Оставите одговор