ON JE STVORIO NAJBOLJU SRPSKU BOKSERKU: Devojku, rodom iz Zvornika, koja je uzela dva zlata i donela radost Srbiji i Srpskoj

ON JE STVORIO NAJBOLJU SRPSKU BOKSERKU: Devojku, rodom iz Zvornika, koja je uzela dva zlata i donela radost Srbiji i Srpskoj

O karijeri velike nade srpskog sporta i boksa Sare Ćirković brine stručnjak Mirko Ždralo. Na prvi utisak njegov očinski, pa i bratski odnos prema Sari govori da sve što radi, radi sa velikim entuzijazmom i posvećenošću. Predan rad proteklih godina dao je rezultate i oni su vidljivi.
Mirko Ždralo u razgovoru za Kurir otkriva kako je Sara postala bokserka.

– Sara je počela sa boksom pre šest godina, kada je bila devojčica i imala 12 leta. Pokazala je izuzetnu volju, karakter i ljubav prema ovom sportu. Pa, čak i mene koji sam u nekim momentima možda imao predrasude prema ženama u boksu, skroz je razuverila. Sara je imala situacije u kojima bi verujem, mnogi muškarci odustali, ili bar pokazali gubitak volje. A, ona je u svemu istrajala i uvek je bila veoma motivisana, na svim treninzima i pripremama koje smo imali – objasnio je Mirko Ždralo.
Ogroman uspeh napravila je mlada bokserka za svoju zemlju.

– Sara je u ovoj godini osvojila Evropsko prvenstvo, a na tu zlatnu medalju Srbija je čekala 24 godine. Uz to, Sara je proglašena za najbolju bokserku tog EP, u konkrenciji svih kategorija, što je za Srbiju prvi put u istoriji. Takođe, na ovogodišnjem SP Sara je ispisala zlatnim slovima istoriju srpskog boksa i kao prva u istoriji, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji osvojila zlatnu medalju.
O planovima za budućnost Milan Ždrale otkriva:

– Sara od janura prelazi u seniorsku konkurenciju i samim tim to je jedna nova stranica u njenoj karijeri. U koju ulazimo oprezno, ali isto tako sa velikim ambicijama. Već iduće godine ćemo pokušati da se kvalifikujemo na Olimpijske igre koje se održavaju u Parizu 2024. godine. Zbog toga ćemo najverovatnije propustiti EP u martu.
Sara Ćirković član je Bokserskog kluba „Obilić“ iz Zvornika.

– Sarin rezultat nije usamljen. U prethodne dve godine članovi našeg kluba osvojili su za Srbiju šest evropskih i jednu svetsku medalju. Sara je neko ko je svakako i našoj deci iz kluba, ali i svoj deci u Srbiji i Republici Srpskoj jedan putokaz kako se može iz jedne male zemlje doći do velikih uspeha – zaključio je Mirko Ždrale.

Kurir sport/A. Radonić

admin

Оставите одговор