Stipendije za najbolje djake i studente u Loznici

Stipendije za najbolje djake i studente u Loznici

Prvog februara otvoren je konkurs za dodelu stipendija najboljim lozničkim učenicima i studentima i trajaće do  kraja meseca. Iz budžeta će biti izdvojeno  oko 15 miliona dinara  od strane lokalne samouprave, koja već dvadesetak godina finansijski podržava naše djake. Ističe se da su sredstva iz budžeta koja su planirana, dovoljna za onoliko učenika i studenata koliko očekuju da će ispuniti uslove konkursa.

Prošle godine 93 studenta su primila po 12000 dinara, a 32 učenika po 7000 dinara mesečno. U slučaju da ove godine bude manji broj učenika i studenata, sredstva će biti drugačije rasporedjena. Najavljeno je da će uskoro biti objavljena baza podataka u kojoj se nalaze svi dobitnici gradskih nagrada.

Konkurs je predvidjen za studente koji su na državnom fakultetu, na budžetu i imaju prosek 9.00 ili više i nisu apsolventi, kao i za učenike osnovnih i srednjih škola koji su u prethodnoj školskoj godini na državnim ili medjunarodnim takmičenjima osvojili jednu od prve tri nagrade. Učenici i studenti moraju biti državljani Srbije sa prebivalištem na teritoriji Loznice.

Studenti sa invaliditetom, koji su novina ove godine, ne moraju da imaju prosek ocena  preko 9.00 , ali je potrebno da im komisija Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje izda potvrdu ili uverenje o invalidnosti.

Studenti romske nacionalnosti, takodje ne moraju da imaju gore navedeni prosek ocena, ali Centar za socijalni rad mora da im izda potvrdu da se nalaze u kategoriji studenata kojima je potrebna pomoć. Pored toga potrebno je nabaviti i potvrdu od Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, da ste pripadnik ove populacije.

 

M R

Оставите одговор