Sutra počinje „Demofest” u Banja Luci

Sutra počinje „Demofest” u Banja Luci

Banjalučki „Demofest”, najveći festival demo bendova u jugoistočnoj Evropi, ponovo će, u periodu od 20. do 22. jula, dobro atmosferom i zvucima dobre muzike oplemeniti banjalučku tvrdjavu Kastel. Ovogodišnji kulturni program činiće nastupi brojnih regionalnih i internacionalnih izvodjača, kao i 19 demo bendova na tri velike bine. Tvrdjava Kastel otvara svoje kapije već od 20.00 časova, dok je predvidjeno vreme za početak muzičkog programa 21.00 čas.

Pobednika Festivala očekuje  produkcija albuma u vrednosti od 5.000 evra, dok su za drugo i treće mesto obezbedjene nagrade u vidu muzičke opreme u vrednosti od 2.ooo evra, odnosno 1.ooo evra. Najboljem basisti biće dodeljena nagrada „Plavi bas”.

Ulaznice za ovogodišnji „Demofest” možete kupiti na prodajnim mestima, na dan festivala na ulazu u Kastel ili elektronskim putem na sajtu Festivala.

Pored samog festivala „Demofest”, u Domu omladine, biće organizovana i trodnevna  konferencija „Kontakt na Demofestu”, na kojoj će se susresti mnogobrojni profesionalci iz sfere muzičkog biznisa. Konferenciju će obeležiti paneli i javne diskusije na teme unapredjenja svih sektora kreativne industrije i industrije zabave, i jačanja kulturne infrastrukture u Banjaluci i čitavoj BiH.

M R

Оставите одговор