Vanredno stanje i u Šapcu

Vanredno stanje i u Šapcu

Izvor fotografije: https://sabac.rs/

 

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje zbog velike količine padavina u donjem Podrinju i Mačvanskom okrugu ističući da je stepen upozorenja za ovo područje podignut na najviši nivo.

Zbog opasnosti izazvanom obilnim kišnim padavinama, poplavama i pojavom bujičnih voda, komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić danas  je sazvao hitnu sednicu Štaba kojoj su prisustvovali svi članovi i na kojoj je jednoglasno doneta oluka o proglašenju vanredne situacije u pojedinim delovima na teritoriji grada Šapca i to u sledećim mesnim zajednicama: Petkovici, Desiću, Grušiću, Varni, Jevremovcu, Gornjoj Vranjskoj, Krivaji, Bukoru, Rumskoj, Volujcu, Nakučanima, Dvorištu, Pocerskom Metkoviću, Bojiću, Zablaću, Metliću, Beloj Reci i Sinoševiću.

Gradonačelnik Pajić naložio je da se privredni subjekti od posebnog značaja stave u stanje pripravnosti, izvrše proveru materijalno-tehničkih sredstava i raspoloživih ljudskih resursa u cilju stavljanja u funkciju odbrane od poplava. Naredba se posebno odnosi na preduzeća VD ,,Sava”, ,,Jugokop-Podrinje” Šabac, JKP ,,Stari grad”, JKP ,,Vodovod-Šabac”, Opštu bolnicu ,,Dr Laza K. Lazarević”, ,,Mašinokop Šabac”, ,,Dugu” Petlovača, JP ,,Infrastruktura”, kao i sve subjekte od posebnog značaja koji su obuhvaćeni ranije donetom odlukom.

Na sednici Štaba poručeno je da će redovno informisati i obaveštavati javnost o svim informacijama od značaja za zaštitu i spasavanje, kao i o prestanku opasnosti zbog kojih je vanredna situacija proglašena.

 

M R

Оставите одговор