Loznica se oprašta od Alimpića, sahrana u sredu

Loznica se oprašta od Alimpića, sahrana u sredu

Prema odluci porodice Dragan Alimpić biće sahranjen u sredu 21. 12. u 13h na groblju u Lešnici. U kapelu u Lešnici biće prebačen u utorak. Čeka se da iz Australije doputuje njegov sin.

U čitavom Jadru, Podrinju i zapadnoj Srbiji zavlada je tuga. Stigla je vest o smrti jednog velikog fudbalskog zaljubljenika i poslenika.
U 61 godini danas je u varošici Lešnici kod Loznice preminuo Dragan Alimpić Koka, koji je bio vrsni fudbaler ovdašnjeg Borca, Loznice Radničkog iz Kragujevca, pionira Crvene zvezde. Slovio je za odličnog trenera Borca i svih selekcija Loznice. Od njega se opraštaju svi šalju poruke saučešća iz celog sveta a najviše bole one poruke od fudbalera koje je stvorio.

Živeo je, kako kaže njegov saigrač i drug iz detinjstva Mirko Gligorić, u doslovnom smislu za fudbal, kao i njegov otac Dobrivoje Mišo Alimpić.
Po rečima Ace Lečića, čuvenog fudbalera Loznice, Dragan je plenio fudbalskim znanjem ali i lepim vaspitanjem pa je bio zbog toga posebno cenjen poštovan i voljen. Bio je trener više klubova u Podrinju gde je ostao u najlepšem sećanju.
– Dragan je bio centarfor za pamćenje – kaže Lečić. Rođeni gol igrač. Svi su ga voleli.
Alimpić je iza sebe ostavio dva sina i suprugu na koje je bio ponosan kao i oni na njega.
Oplakuje ga čitav kraj od Drine, Jadra, do Cera, čije je bio divno čedo.

admin

Оставите одговор