Počela fudbalska liga veterana grada Loznice

Počela fudbalska liga veterana grada Loznice

Fudbalska liga veterana grada Loznice, u kojoj učestvuje sedan ekipa, od kojih pet sa teritorije grada Loznice i po jedna sa teritorije opštine Mali Zvornik i iz susedne Republike Srpske, uspešno je startovala odigranim prvim kolom.

Na pomoćnom terenu novog stadiona Lagator veterani FK Loznica pobedili su veterane FK Partizan iz Trnove (Republika Srpska) rezultatom 2:1.

U Voćnjaku su veterani FK Gučeva 1929 iz Banje Koviljače kao gosti pobedili ekipu veterana FK Luk rezultatom 5:3.

Utakmica u Lozničkom polju izmedju veterana FK Podrinje i veterana FK Sloga iz Straže završena je nerešenim rezultatom 1:1.

Veterani FK Rudar iz Brasine su bili slobodni u prvom kolu.

Po rečima predsednika udruženja fudbalskih veterana grada Loznice i komesara lige Miroslava Radulovića i koordinatora lige veterana Željka Puljezevića, prvo kolo lige veterana je pokazalo da postoji veliko interesovanje za takmičenje i druženje pre svega majstora fudbalske igre sa ovih prostora, koji su završili svoju fudbalsku karijeru, ali imaju još dosta toga da pokažu i prikažu na fudbalskom terenu.

Druženje posle utakmice je svakako ono što je razlog i formiranja ovakve lige, da se stari sportski rivali i prijatelji ponovo sretnu i druže, a rezultat na fudbalskom terenu je bitan, ali svakako ne i najvažniji.

Liga fudbalskih veterana grada Loznice je jedna od retkih na teritoriji Republike Srbije koja je formirana kao zvanična takmičarka liga, uz lige veterana Beograda i Novog sada koje postoje dugi niz godina i koje su ozbiljno organizovane i imaju veliki broj učesnika.

Osnivači udruženja fudbalskih veterana grada Loznice i lige veterana Miroslav Radulović  i Željko Puljezević, veruju da veliko interesovanje fudbalskih veterana za učešće u takmičarskoj ligi pokazuje da je osnivanje jedne ovakve lige pravi potez, i sigurni su da će od sledeće takmičarske sezone 2024/2025 broj ekipa fudbalskih veterana biti još veći.

M R

Оставите одговор