Dan državnosti obeležen na Mišaru

Dan državnosti obeležen na Mišaru

Povodom Dana državnosti Republike Srbije, sveštenstvo Crkve Uspenja Presvete Bogorodice iz Orida i sveštenstvo Crkve Vaznesenja Gospodnjeg iz Mišara služilo je pomen junacima Prvog srpskog ustanka. Nakon pomena, usledilo je polaganje venaca na spomenik Karadjordju i mišarskim junacima, a ovoj ceremoniji prisustvovao je i gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić, kao i predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić.
Gradonačelnik je, izmedju ostalog, rekao da je Dan državnosti najvažniji dan za našu državu i njen narod, jer sjedinjuje dva događaja: početak Prvog srpskog ustanka i donošenje Prvog modernog srpskog ustava. Dan državnosti je simbol borbe za slobodu, u kojoj su veliku ulogu imali ljudi kojima je posvećen spomenik na Mišaru, te da je stoga, bilo neizbežno da se ovaj važan datum, iz naše istorije, proslavi upravo na ovom mestu.
Na samom kraju, gospodin Aleksandar Pajić dodao je da nas Dan državnosti obavezuje da hrabro koračamo u budućnost, da uprkos svim izazovima i nedaćama, nastavimo putem napretka i mira i čestitao praznik svim gradjanima Srbije na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

M R

Оставите одговор