Dan žena na divan način obeležen u Bijeljini

Dan žena na divan način obeležen u Bijeljini

Izvor fotografije: https://www.gradbijeljina.org/sr/

 

Povodom Medjunarodnog dana žena, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović uručio je priznanja „Zaslužna žena“, najistaknutijim i najuspešnijim pripadnicama ženskog pola sa teritorije Grada Bijeljine. Ove godine, priznanja su dobile Tanja Lazić, Mara Radovanović, Slavica Antić, Ramiza Bogaljević i Djuja Pejić. Biografije ovih dama govore o bogatom društvenom aktivizmu i brojnim profesionalnim dostignućima.

Gospodin Petrović izjavio je da nas ovakve prilike potsećaju da je žena stub, ne samo porodice, već i čitave društvene zajednice i da nagradjene dame svojim predanim radom, istinskim ubedjenjem i znanjem čine naše društvo naprednijim, lepšim i humanijim. Ovim nagradama Grad Bijeljina želi da nastavi da gradi ravnopravnost polova i motiviše druge žena da se bore za bolji i uticajniji položaj u društvu.

U ime nagradjenih dama, publici se obratila Mara Radovanović, koja je, uz reči zahvalnosti za nagradu i prepoznavanje njenog društvenog doprinosa, istakla da mnogo žena zaslužuje takvo priznanje, jer svakodnevnim životom i radom dokazuju svoju snagu i posvećenost društvu.

M R

Оставите одговор