Grad Loznica obeležava 157. rodjendan

Grad Loznica obeležava 157. rodjendan

Grad Loznica, u petak 16. juna, obeležiće Dan grada i svoj 157. rodjendan Svečanom akademijom, koja će se održati od 18 časova u Vukovom domu kulture. Tom prilikom će najuspešnijim Lozničanima, koji su svojim trudom i zalaganjem dali sveukupan doprinos razvoju i promociji grada, biti dodeljena gradska priznanja, plakete i povelje.

Kulturni program će početi već u sredu, 14. juna, kada će na platou ispred Vukovog doma kulture, od 17 do 19 časova, drugu godinu za redom biti održan Sajam roditeljstva. Deca i roditelji imaće priliku da učestvuju u brojnim zabavnim i edukativnim aktivnostima, kao što su lutkarsko pozorište, školica sporta, likovne, muzičke i plesne radionice, i radionice na temu zdravlja i zdrave ishrane.

Četvrtak, 15. jun rezervisan je za sportske aktivnosti. Najpre, će u podne, u parku Banje Koviljače biti održana orijentiring trka, dok će svi prisutni, u popodnevnim časovima na gradskom šetalištu, imati priliku da se zabavljaju uz mnogobrojne sportske rekvizite. U noći izmedju četvrtka i petka, u dvorištu Tehničke škole, biće priredjena „Lila Lo žurka”, na kojoj će, kao glavni izvodjač, nastupiti Marko Luis.

Osim Svečane akademije, na Dan grada, biće održan i etno bazar, na kom će biti izloženo sve ono što je karakteristično za duh i kulturu Podrinja. Završnica kulturnog programa, od 19 časova ispred Vukovog doma kulture, pripašće Leontini i horu „Čarolija”.

M R

Оставите одговор