Martinović u poseti opštini Mionica

Martinović u poseti opštini Mionica

Na današnjem sastanku, održanom u prostorijama Opštinske uprave, predsednik opštine Mionica, Bobana Janković sastao se sa ministrom državne uprave i lokalne samouprave, dr Aleksandrom Martinovićem i ustanovljeno je koliku su štetu pretrpeli opština Mionica i njeni gradjani za vreme poplava.

Ministar Martinović  je pohvalio preduzimljivost opštine Mionica i njenog rukovodstva koju su pokazali za vreme poplava, te istakao da opština može da očekuje finansijsku podršku države za sanaciju celokupne načinjene štete, a naročito u pogledu saobraćajne infrastrukture. Gospodin Janković rekao je da je, prema preliminarnim procenama, načinjena šteta u vrednosti i do 300 miliona dinara, uništeni su putevi, mostovi, stambeni objekti, poljoprivredna dobra i infrastruktura. Zahvalio se ministru Martinoviću na poseti i podršci koju je će država obezbediti gradjanima Mionice.

Nakon sastanka, ministar Martinović i presednik opštine Boban Janković obišli su putni pravac u selu Popadić, most u Paštriću, kao i klizište u naselju Berkovac.

Mionica je, inače, deseta jedinica lokalne samouprave koju je ministar Martinović posetio kako bi razgovarao o saniranju svih šteta i posledica koje su zabeležene nakon vremenskih nepogoda u maju i junu ove godine.

M R

Оставите одговор