Ministarka za kulturu i informisanje posetila Krupanj (video+foto)

Ministarka za kulturu i informisanje posetila Krupanj (video+foto)
Potpredsednica Vlade i ministarka za kulturu i informisanje Maja Gojković posetila je danas Krupanj, gde je zajedno sa članicom Predsedništva Ivanom Popović i predsednikom opštine Ivanom Isailovićem obišla Dom kulture Biblioteka „Politika“.
Radovi na rekonstrukciji objekta Biblioteke „Politika“ završeni su zahvaljujući sredstvima Ministarstva kulture i informisanja, a sama vrednost projekta iznosila je 10 miliona dinara. U okviru konkursa „Gradovi u fokusu“ sa projektom „Osavremenimo pozornicu Krupnja“ obezbeđena su sredstva za sanaciju scenske rasvete a nakon rekonstrukcija koje slede u ovoj godini građani Krupnja imaće pozorišnu i bioskopsku salu kakvu zaslužuju.
U okviru posete Mačvanskom okrugu, ministarka Maja Gojković obišla je i pogon „Džemara“, u selu Kržava, koji se bavi proizvodnjom domaćih planinskih proizvoda od voća i povrća. Ministarku je sa radom i rezultatima pogona upoznala Ivana Popović, vlasnica „Džemare“ i članica Predsedništva SNS, koja kroz jako dobru plasiranost pomenutog brenda promoviše održivost poljoprivrede na selu i turističke potencijale Rađevine.
Ministarka je za sam kraj obišla muzej „Staro zdanje“ gde je bilo reči o drugim objektima koji bi mogli da dobiju sredstva na konkursu „Gradovi u fokusu 2022“ i da se na taj način upišu na kulturnu mapu ovog prelepog kraja, zaključila je ministarka na kraju razgovora.
https://www.youtube.com/watch?v=XTyYFGIRxt8

admin

Оставите одговор