Moja prva plata i ove godine

Moja prva plata i ove godine

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je javni poziv za realizaciju programa podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“ za 2023, godinu, koji će biti realizovan kroz četiri faze, a trebalo bi da omogući prvo radno iskustvo za 10.000 mladih do 30 godina starosti i bez radnog iskustva.

U prvoj fazi poslodavci će do 31. oktobra moći da se prijave za učešće u programu na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs.

Druga faza je namenjena nezaposlenim licima, koja će za učešće u programu moći da se prijave od 6. do 24. novembra na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs., nakon čega će poslodavci imati mogućnost izbora kandidata.

Poslodavci će imati mogućnost da vrše proces selekcije prijavljenih kandidata od samog početka njihovog prijavljivanja, a povezivanje, odnosno konačan izbor kandidata, poslodavci će obaviti u periodu od 27. novembra do 8. decembra.
Ove godine je povećan i iznos naknade za angažovana lica, tako da če mladi sa srednjim obrazovanjem imati 28 hiljada dinara, a mlada nezaposlena lica sa visokim obrazovanjem 34 hiljade dinara. Program se realizuje bez zasnivanja radnog odnosa i traje devet meseci.

U roku od sedam dana od dana konačnog izbora kandidata, na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs biće objavljena lista oglašenih pozicija poslodavaca sa brojem odobrenih kandidata.

M R

Оставите одговор