Održan Medjunarodni sajam poljoprivrede u Bogatiću

Održan Medjunarodni sajam poljoprivrede u Bogatiću

Svečano otvaranje Drugog Medjunarodnog sajma poljoprivrede „Bogatić 2023” održano je juče, u hali Mačvanske srednje škole. Ova sajamska manifestacija u kojoj učestvuje veliki broj izlagača, kako iz naše zemlje, tako i iz regiona, privukala je veliki broj posetilaca.

Tokom trajanja sajma bio je održan niz poslovnih i stručnih aktivnosti, predstavljeni novi proizvodi, razmenjena znanja i iskustva u oblasti poljoprivrede. Na jednom mestu, poljoprivredni proizvodjači imali su priliku da se upoznaju sa raznovrsnom opremom za farmere, plastenicima, zalivnim sistemima, protivgradnom opremom, stočnom hranom i semenima, kao i najsavremenijom mehanizacijom.

Na svečanom otvaranju najpre je okupljene goste, izlagače i zvanice pozdravio Teodor Teodorović, predsednik organizacionog odbora Sajma. Dogadjaju su prisustvovali i pomoćnik ministra poljoprivrede, Aleksandar Bogićević, načelnik Mačvanskog Upravnog okruga, Željko Marjanović, kao i predstavnici gradova i opština sa kojima opština Bogatić blisko saradjuje.

Aleksandar Bogićević je u ime Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, izrazio čast što je u prilici da svečano otvori Drugi Medjunarodni sajam poljoprivrede „Bogatić 2023” kao jednu od najuglednijih manifestacija mačvanskog okruga, koja pokazuje, da uprkos svim izazovima i poteškoćama, i te kako postoji snaga i potencijal poljoprivrede u Republici Srbiji. Gospodin Bogićević je dodao da se nada da će sajam iz godine u godinu imati sve raznovrsniju ponudu i sve više posetilaca.

 

M R

Оставите одговор