Pomoć države valjevskim porodicama

Pomoć države valjevskim porodicama

Marko Jevtić, član Gradskog veća grada Valjeva, i prof. dr Darija Kisić, ministarka za brigu o porodici i demografiju, potpisali su, danas, ugovor o sufinansiranju mera populacione politike i podrške porodicama i deci sa teritoriji grada Valjeva. Zajednički projekat, koji za cilj ima stvaranje bolje demografske slike na teritoriji grada Valjeva, realizovaće se u tri faze.

Prvi deo projekta odnosiće se na edukaciju mladih žena o planiranju porodice, zdravstvenoj zaštiti trudnice novorodjenčeta i značaja prirodne ishrane (dojenja).

Preventivni lekarski pregledi, u okviru kojih će se obavljati kontrola krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi, ultrazvučni pregledi, anamnestičko utvrdjivanje potreba mladih žena za zdravstvenom zaštitom, kao i savetodavni rad, u cilju podsticaja zdravog materinstva, predstavljeće drugi deo projekta

Treći deo projekta obeležiće organizacija manifestacije pod nazivom „Zajedno ka zdravom roditeljstvu“, program namenjen mladim ženama i budućim mamama, a sve u cilju usvajanja zdravih navika u vezi sa roditeljstvom.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju potpisalo je ugovore o sufinansiranju mera populacione politike i podrške porodicama i deci sa predstavnicima 52 lokalne samouprave, za šta je država izdvojila 400 miliona dinara.

M R

Оставите одговор