Povodom srpske Nove godine gradonačelnik Petrović posetio dečije odeljenje i porodilište

Povodom srpske Nove godine gradonačelnik Petrović posetio dečije odeljenje i porodilište

Povodom Srpske nove godine, nekoliko sati pre dočeka, Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice, sa saradnicima, posetio je Dečje odeljenje i porodilište Opšte bolnice u Loznici, u pratnji lekara i osoblja te ustanove, dr Milana Todorovića, v.d. direktora i Darka Karapandžića, predsednika Upravnog odbora.
Petrović je uručio poklon paketiće „kao Božić Bata“ svim mališanima na Dečjem odeljenju, poželevši njima i njihovim porodicama sve najbolje u Novoj godini.Istovremeno, zahvalio se osoblju bolnice, koje bdije nad ovom decom, koja su, kako se potvao na popularnu pesmu, „i ukras i blago sveta“.
U porodilištu je uručio pakete za 18 porodilja i beba.Toliko se žena porodilo, od 1. januara ove godine i na svet donelo zdrave i lepe bebe.To je za šest više nego u istom periodu lane.
-Mislim da će natalitet da raste kako je počelo od Božića, po kome se, po narodnom verovanju, godina poznaje -rekao je Vidoje Petrović. -Tu smo da i na druge načine podstaknemo rađanje i sklapanje braka, i podsticajima i stvaranjem uslova da mladi imaju gde da rade i divno okruženje za život.Divan je osećaj videti vedrinu na licu svake porodilje, i one koja je dobila prvu bebu i ona koja ima jednu ili dve ili tri.Majka je, kako je govorio sveti vladika Nikolaj, „biće najsličnije Bogu“, i zato smo odlučili da ovo vreme posvetimo onima koje su prvi put postale majke i onima koje su nastavile da rađaju.

V.Mitrić,InfoLo,Podrinje Info

admin

Оставите одговор