Selo oplakuje nastradalog molera u Šapcu

Selo oplakuje nastradalog molera u Šapcu

Moler Dragan Jovanović Šeki (61), meštanin sela Maovi kod Šapca, poginuo u centru Šapca, na gradilištu zgrade koja je u izgradnji kada je propao kroz otvor lifta.

Vest o tragediji stigla je, sa prvim mrakom, u porodicu i selo. Kada je objavljeno da je neko nastradao u zgradi u Šapcu, niko nije ni pretpostaljao da je to baš ovaj šezdesetejdnogodišnjak. Kada se pojavila informacija, sa inicijalima i zanimanjem, pričaju nam meštani, usledile su crne slutnje, naročito u porodici.

– Svi smo mislili da, ipak, nije naš komšija, dobri i vredni moler – svedoče komšije.

Kada je stigla potvrda vesti o tragediji i da pomoći nije bilo, usledio je muk u selu.

Bio je, vele komšije, divan čovek, prijatan, čestit, pošten, drag i omiljen. Ništa mu nije bilo teško da uradi, ne samo za porodicu. A porodici je bio baš privržen. Slovio je i za vrsnog domaćina u selu. Supruga i on izrodili su troje dece – dve ćerke i sina, svi su završili fakultete. Stasali su u obrazovane, vredne i marljive ljude.

– Sve što je stekao došlo mu je od rada sa deset prstiju – kažu nam u selu koje će ga, kako kažu, pamtiti kao meštanina čistog kao suza u svakom pogledu.

– Bio je majstor koji je znao da sirotinji ništa ne naplati kada radi, mada mu je za odgajanje i školovanje dece bio važan svaki dinar. Bio je baš drag i svima mio čovek. Radovao se uspehu svakog komšije.

admin

Оставите одговор