„Svet žena“ nastavljen susretom poslovnih dama

„Svet žena“ nastavljen susretom poslovnih dama

Program manifestacije „Svet žena“, koju organizuje Centar za kulturu „Vuk Karadžić“, juče je nastavljen susretom poslovnih žena iz Srbije, koji poslednjih desetak godina organizuje Udruženje poslovnih žena „Kreativna vizija“, iz Loznice. Dame su se okupile u Galeriji „Mina Karadžić“, gde su prisustvovale radionicama „Imposter sindrom – kako nevoljno sabotiramo same sebe“ i „Umetnost i nove tehnologije u svetu i kod nas“.

Prvu radionicu vodila je Nataša Pavlović Bujas, članica Udruženja poslovnih žena Srbije, ističući da se imposter sindrom sve češće pominje, kako u poslovnom svetu tako i u svakodnevnom životu. Imposter sindrom je fenomen koji se najčešće javlja kod žena koje su ostvarile veoma značajne životne rezultate i manifestuje se kada osoba veruje da su dobijene prilike i postignuti uspesi rezultat sreće i slučajnosti, a ne predanog rada, znanja i veština. Gospodja Nataša je dodala da se ovaj fenomen može prevazići razgovorom, te da je najbitnije razdvojiti činjenice od emocija.

O drugoj temi govorila je umetnica Edina Selesković iz Tuzle, koja je studirajući i radeći u Americi, naučila kako može da se zaradi od umetnosti i svoja iskustva prenela mladim umetnicama i kreativnim ženama.

Snežana Perić, predstavnik udruženja „Kreativna vizija“ istakla je da je, na njeno veliko zadovoljstvo, radionicama prisustvovalo mnogo mladih žena iz različitih sfera života i različitih krajeva Srbije, koje su došle da bi saslušale iskusnije i uspešnije dame od sebe.

M R

Оставите одговор