ZVORNIKU DONACIJA IZVRŠNOG VEĆA VOJVODINE: Za sportske terene 50.000 KM

ZVORNIKU DONACIJA IZVRŠNOG VEĆA VOJVODINE: Za sportske terene 50.000 KM

Izvršno veće Vojvodine darovalo je šest miliona dinara (100.000 KM) za sportske terene u Republici Srpskoj, a polovina te sume namenjena je gradu Zvorniku.
Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić, sa direktorom Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Aleksandrom Đedovcem i pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Danetom Bastom, uručio je ugovor vredan tri miliona dinara za sportske terene u Zvorniku.

Sofić je istakao da su odnosi Srbije i Srpske intenzivniji nego ikada i da je prisutno jedinstvo, ne samo naroda nego i svih predstavnika institucija Srba, kako iz Srpske i Srbije tako i iz Rumunije, Slovenije, Hrvatske i svih ostalih zemalja u kojima Fond za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu deluje.
Potpisivanju ugovora u ime grada Zvornika prisustvovao je savetnik gradonačelnika Zvornika Veljo Tijanić.

-Ovakvi i slični projekti su još jedan pokazatelj naše dobre međusobne saradnje. Svakako da će ova sredstva biti od velikog značaja prvenstveno za mlade, jer će Zvornik dobiti potpuno nov košarkaški teren sa najnovijom košarkaškom podlogom i koševima. Svedoci smo da mladi danas provode mnogo vremena na društvenim mrežama, tako da svako ulaganje u sport je ulaganje u zdravlje i pravilno odrastanje – istakao je Tijanić.

Direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Aleksandar Đedovac kazao je da jačanje Srbije jača i institucije kao što je Fond, koje su u prilici da podrže Srbe širom regiona, te da će se ta praksa u budućnosti nastaviti.

admin

Оставите одговор