Ministar Martinović posetio Ljuboviju

Ministar Martinović posetio Ljuboviju

Ministar državne uprave i lokalne samouprave, Aleksandar Martinović posetio je opštinu Ljubovija, a dočekali su ga predsednik Opštine Ljubovija, Milan Jovanović i načelnik Mačvanskog upravnog okruga, Željko Marjanović.

Ministar Martinović je naglasio da je Srbija uložila i da će ulagati i dalje značajna sredstva u razvoj Ljubovije, te istakao da je ova mala opština na Drini počela da koristi svoj turistički potencijal u velikoj meri i da tek dolazi vreme kada će gradjani Srbije i strani turisti upoznati sve lepote Ljubovije. Ministar je najavio mogućnost nastavka rekonstrukcije vrtića, koja bi podrazumevala izgradnju još četiri prostorije za boravak dece, čime bi bio rešen problem neupisanih mališana sa teritorije opštine Ljubovije.

Osvrnuvši se na nedavno održanu zajedničku sednicu vlada Republike Srbije i Republike Srpske, Martinović je naveo da je na sastanku razgovarano i o mogućnostima za uspostavljanje saradnje izmedju opština iz ovog dela Srbije i susednih opština sa druge strane Drine, u okviru već postojeće saradnje dva ministarstva.

Predsednik Jovanović rekao je da je na sastanku dogovorena dinamika kojom će se rešavati postavljeni zadaci u narednom periodu, te da je ministra pokazao razumevanje za sve probleme sa kojima se opština Ljubovija suočava.

Prilikom posete, ministar je obišao Predškolsku ustanovu „Poletarac“, salu bioskopa koja se nalazi u okviru Biblioteke „Milovan Glišić“, skupštinsku salu, gde je u toku realizacija projekta eParlament, u okviru kog se vrši uvodjenje elektronskog sistema za vodjenje sednica i glasanje, a posetio je i malo privatno preduzeće „Elmag“, koje se bavi preradom šljive. Za kraj posete Ljuboviji, ministar je obišao Račićevu crkvu na planini Bobija.

M R

Оставите одговор