Počinje 52. Djački Vukov sabor

Počinje 52. Djački Vukov sabor

Centar za kulturu „Vuk Karadžić“ organizovaće od sutra, 24. maja do subote, 27. maja 52. Djački Vukov sabor u Tršiću. Svečano otvaranje održaće se u podne, u Vukovom domu kulture, a program posvećen učenicima počeće Mokranjčevom „Himnom Vuku“, u izvodjenju mešovitog hora Gimnazije „Vuk Karadžić“.

Sabor će otvoriti Julija Gojdina, djak generacije OŠ „Vukova spomen-škola“ u Tršiću za školsku 2021/22. godinu. Posetioci će potom biti u prilici da pogledaju pozorišnu predstavu „Per Gint u kraljevstvu trolova“.

U četvrtak će se održati dodela nagrada učesnicima 21. literarnog konkursa „Vukovo zvono“, koja će biti priredjena u Gimnaziji „Vuk Karadžić“, a narednog dana (26. maja) u Tršiću biće otvorene likovna, etnomuzikološka, kaligrafska i radionica tkanja, kao i radionica animiranog filma „Anime“.

Brojne aktivnosti koje će obeležiti ovu tradicionalnu manifestaciju završavaju se prvog dana vikenda, a sa ovogodišnjeg Vukovog sabora, posetioci će biti ispraćeni uz predstavu „San letnje noći“, po motivima komedije Vilijama Šekspira, u izvodjenju beogradskog Malog pozorišta „Duško Radović“.

M R

Оставите одговор