Počinje festival „Ruže Lipolista”

Počinje festival „Ruže Lipolista”

Turistička organizacija grada Šapca organizovaće, po 29. put, festival „Ruže Lipolista” u periodu od 15-17. juna. Tradicionalno, festival će započeti podelom ruža svim prisutnim damama i vožnjom fijakera ulicama grada i Bazarom starih i umetničkih zanata. Kulturni program će se nastaviti u petak, 16. juna od 19 časova, kada će u dvorištu Dunjića kuće koncert održati grupa „Kalem”, nakon čega će uslediti nastup KUD-a „Kriva reka”.

Poslednji, ali centralni dan festivala započeće prodajnom izložbom cveća u dvorištu OŠ „Vojvoda Stepa”, u 10 časova. Nastavak kulturno-umetničkog programa obeležiće nastup nekoliko kulturno-umetničkih društava, kao i učenika šabačkih škola. Tokom dana biće održano takmičenje srednjih poljoprivrednih škola u izradi aranžana, te uručene nagrade za najlepši štand, najlepši asortiman ruža i najlepši asortiman cveća bez ruža.

Organizatori manifestacije poručuju da je, usled vremenskih neprilika koje su pogodile čitav Mačvanski okrug, ove godine bilo znantno teže organizovati ovaj festival, koji promoviše proizvodjače ruža i seoski turizam, ali da je uradjeno sve da bi „Ruže Lipolista” bile na svom vrhuncu.

Povelju i prsten prijateljstva, ove godine, dobiće Tamara Grujić, autor i voditeljka emisije „Sa Tamarom u akciji”.

M R

Оставите одговор