Nikola Jokić ispisao istoriju

Nikola Jokić ispisao istoriju

Nakon pobede nad Miami Heat-om, rezultatom 4:1, u velikom finalu NBA, Nikola Jokić i njegov Denver Nuggets ispisali su novu stranicu košarkaške istorije. U veoma nervoznoj, ali dinamičnoj petoj utakmici finala, u kojoj je Denver na poluvremenu gubio 7 razlike, najbolji srpski košarkaš, kao i kroz čitav plej-of, nosio je tim i čitavu franšizu na svojim ledjima. Popularni „Joker” postigao je 28 poena, 16 skokova i 4 asistencije i time predvodio Denver Nuggets do njihove prve titule u istoriji franšize, dugoj čak 56 godina. Na putu do istorijske titule, Denver je rušio redom: Minnesota Timberwolves-e, Phoenix Suns-e, LA Lakers-e i na samom kraju Miami.

Srpski as je, ove sezone, igrao na zaista visokom nivou. Pored osvojenog NBA prstena, Jokić je proglašen za MVP-a finala, nepravedno mu je oduzeta titula MVP-a regularnog dela sezone, te sustigao i oborio mnogobrojne rekorde.

Na ceremoniji svečane dodele trofeja NBA i MVP-a finala, Nikola je samo stajao po strani, slavio sa svojom porodicom, dok je prepuna Bal Arena klicala: „MVP!”. Time je još jednom pokazao da ga statistika i trofeji ne zanimaju i da je on, i dalje, onaj klinac iz Sombora, koji samo želi da igra košarku i uživa u njoj.

Pre Jokićevog istorijskog uspeha sa Denverom, titulu, u najprestižnijoj ligi na svetu, su osvajali Darko Miličić sa Detroitom (2004), Predrag Stojaković sa Dalasom (2011), Ognjen Kuzmić (2015) i Nemanja Bjelica prošle godine sa Golden State-om.

M R

Оставите одговор